TOKAJSKÝ FURMINT SUCHÝ - vyrába sa z odrody furmint, po dvojročnom zrení v drevených sudoch sa fľašuje. Je to markantné víno so špeciálnymi chuťami a vôňou. Odporúča sa ako doplnok jedál, po teplom predjedle (omelety so syrom a hubami, palacinky so šunkou, restovanej pečeni, vnútornostiam, perkeltom).
TOKAJSKÝ FURMINT POLOSLADKÝ - vyrába sa z odrody furmint, po dvojročnom zrení v sudoch sa flašuje. Je to naše polosladké víno s príjemným zložením cukru a kyselín, ktoré mu dodáva jeho charakteristickú chuť a vôňu.
TOKAJSKÁ LIPOVINA SUCHÁ - vyrába sa z lipoviny, po dvojroènom zrení v drevených sudoch sa fľašuje. Má príjemnú chuť a vôňu sudového vína. Odporúča sa k polievkam, plnenej kapuste, hydine.
TOKAJSKÁ LIPOVINA POLOSLADKÁ - vyrába sa z lipoviny, po dvojročnom zrení sa fľašuje. Disponuje na lipovinu charakteristickými črtami - jemné elegantné kyseliny, jemná elegantná chuť a vôòa sudového vína. Odporúča sa k dezertom a šlahačkovým pohárom.
TOKAJSKÝ - MUŠKÁT ŽLTÝ - POLOSLADKÝ - pochádza z tretej hlavnej odrody Muscat Lunel. Po krátkom zrení v drevených sudoch sa fľašuje a je to naše elegantné polosladké víno s vôňou muškátu. Je to najobľúbenejšie tokajské víno. Odporúča sa k zákuskom, dezertom na party.
TOKAJSKÉ SAMORODNÉ SUCHÉ - slovo samorodni je poľského pôvodu a poukazuje na spôsob výroby - samorodni - ako sa urodí. Toto víno sa vyrába z neskorého zberu odrôd furmint a lipovina bez odoberania cibéb. Zreje v drevených sudoch 3-4 roky a následne sa fľašuje. Po takomto výrobnom postupe sa z neho stáva suché víno výnimočnej kvality. Odporúča sa ako aperitív k pečeným mäsám, divine, rybám.
TOKAJSKÉ SAMORODNÉ SLADKÉ - je to ten druh samorodného vína, kde po vykvasení zostáva vo víne z cibéb také množstvo cukru, ktoré ho robí sladkým vínom mimoriadnej kvality. Tento druh sa kvalitou veľmi blíži trojputňovému výberu. Odporúča sa k zákuskom, dezertom, syrom a tiež po káve.
Začiatok výroby vína v Tokajskom podhorí sa datuje na koniec XVI. storočia, jeho rozšírenie a opis výroby na začiatok XVII. storočia. Názov Tokajský výber je odvodené od zhrozienkovania bobúľ, ktoré vzniká v dôsledku neskorého zberu, prezretia, ušľachtilého hnitia (Botrytis).
Výroba výberových vín je mimoriadne náročná práca. Počas zberu sa vytriedia cibéby a pomelú. Následne 3 - 4 - 5 - 6 putní (tradčná merná jednotka: 1 putňa 23 až 25 kg) cibéb sa pridáva k jednému Göncského sudu (136 l) vína dobrej kvality. Počas namáčania sa uvoľňujú vône, chute a bohaté látky, ktoré sa počas zretia v drevených sudoch ďalej zjemňujú. V závislosti od množstva putní cibeb, rozlišujeme 3 - 4 - 5 - 6 putňové základné výberové víno, ktoré zreje v Göncského a Szerednyei sudoch minimálne 4 roky, ale niekedy aj oveľa dlhšie.
Vo výberových vínach sa miešajú vône čokolády, griláže, karamelu, kávy, medu, dulí, orechov s chuťou čerstvého ovocia. Tieto chute, sa v závislosti od zrelosti vína, objavujú v iných a iných kombináciach.
Charakteristickým znakom týchto vín je bohatosť chutí a dokonalá harmónia kyselín a cukru.
Toto víno je vznešený dar, ktorým si môžeme uctiť našich blízkych, priateľov a známych. Je to pravý prírodný poklad nápojov, ktorým môžeme osláviť vzácne chvíle nášho života, naše úspechy.
TOKAJSKÁ VÝBEROVÁ ESENCIA - víno získané alkoholovým kvasením cibéb. Pri zbere sa vyberajú zvlášť bobule hrozna, ktoré sa hneď po spracovaní zalejú muštom, pochádzajúcim z definovaného vinohradu vinohradníckej oblasti Tokaj alebo tokajským vínom totožného ročníka, ktoré obsahuje aspoň 180 g/l prírodného cukru a 45 g/l bezcukorného extraktu. Dozrieva najmenej tri roky, z toho aspoň dva roky v drevenom sude.
TOKAJSKÁ ESENCIA - NEKTÁR - víno získané pomalým kvasením samotoku, ktorý sa získa zo zvlášť vyberaných cibéb. Esencia obsahuje aspoň 450 g/l prírodného cukru a 50 g/l bezcukorného extraktu. Dozrieva najmenej tri roky, z toho aspoň dva roky v drevenom sude.
TOKAJSKÝ MAŠLÁŠ - víno vyrobené alkoholovým kvasením naliateho muštu alebo vína totožného ročníka, pochádzajúceho z vinohradníckej oblasti Tokaj, na kvasničné kaly tokajského samorodného alebo tokajského výberu. Dozrieva najmenej dva roky, z toho aspoň jeden rok v drevenom sude.
TOKAJSKÝ FORDÍTAŠ - víno vyrobené alkoholovým kvasením naliateho muštu alebo vína totožného ročníka, pochádzajúceho z vinohradníckej oblasti Tokaj, na matolinové výlisky z cibéb. Dozrieva najmenej dva roky, z toho aspoň jeden rok v drevenom sude.
OSTATNÉ - Cuvée, Neskorý zber, Bobuľový výber, Ľadové vína, Muškát Žltý - suchý